MONTAGEMOGELIJKHEDEN VOOR EEN GORDIJNROEDE

Door een woning aan te kleden met gordijnen geef je een interieur een warme en sfeervolle uitstraling. Voorafgaand aan het uitkiezen van gordijnen, is het goed om te bedenken waar je de gordijnroede bevestigd wil hebben. Deze keuze heeft namelijk invloed op het type gordijn en de lengte van de gordijnstof. De gordijnroedes van XXL Designroeden kunnen zowel in de dag als op de dag gemonteerd worden. In deze blog hebben we het over de verschillende montagemogelijkheden van gordijnroedes. 

Wandplaatsing gordijnroede

De meest gebruikelijke methode voor het ophangen van een gordijnroede is wandplaatsing. Als er voor plaatsing aan de wand gekozen wordt, moet er rekening gehouden worden met de ruimte om het kozijn heen. Zo moet er aan de zijkanten van het kozijn voldoende ruimte zijn om de gordijnroede te kunnen bevestigen. Dit oogt het mooiste als de gordijnroede aan beide zijkanten en stukje uitsteekt. Als de gordijnen dan open zijn, hangen ze aan de zijkanten van het raam waardoor je maximaal daglicht binnenkrijgt. Om een ruimte optisch te vergroten is het mooi om de gordijnen over de hele breedte van een wand te hangen. Hoe hoog de gordijnroede op de wand komt te hangen, is naar eigen wens te bepalen. Er wordt vaak gekozen om de gordijnroede in het midden tussen het plafond en het kozijn te bevestigen. Als er boven het kozijn te weinig ruimte is, dan kan de gordijnroede ook aan het plafond gemonteerd worden. 

wandplaatsing gordijnroede | XXL Designroeden


Plafondplaatsing gordijnroede

Naast de wandplaatsing is een plafondplaatsing ook mogelijk. Een gordijnroede aan het plafond geeft een luxe uitstraling aan een interieur. Daarnaast is het ideaal als er geen of weinig ruimte rondom een kozijn is, bijvoorbeeld als een hele wand bestaat uit ramen. Het bevestigen van een gordijnroede aan het plafond zorgt ervoor dat de gehele lengte van het plafond tot de grond bedekt kan worden met gordijnstof. Hierdoor wordt de ruimte optisch vergroot. Een ander voordeel is de verduistering. Een gordijn tot aan het plafond zorgt ervoor dat er geen enkel streepje licht naar binnen komt. 

Gordijnroede in de dag montage 

Behalve bovenstaande op de dag montagemogelijkheden is het ook mogelijk om een gordijnroede in de dag te monteren. Bij in de dag montage wordt de wanddrager aan de binnenzijde van het kozijn geplaatst. Dit geeft een strakke uitstraling aan het interieur en is zeer geschikt voor diepe kozijnen. Het voordeel van deze montagemogelijkheid is dat het geen overbodige woonruimte in beslag neemt, het gordijn hangt perfect binnen het kozijn. 

XXL Designroeden op maat 

XXL Designroeden beschikt over een breed assortiment aan wand- en plafondsteunen die we op maat maken. Hierdoor bieden we een oplossing voor ieder interieur en ben je ervan verzekerd dat een gordijn mooi en strak naar beneden hangt. Benieuwd naar de montagemogelijkheden voor jouw woning? Laat je adviseren bij een showroom in de buurt! Vind een showroom in de buurt.

 

Meer inspiratie:

DE WOONTRENDS VAN 2023

Het nieuwe jaar komt eraan en dat betekent nieuwe trends voor je interieur! Bij XXL Designroeden kijken we alvast vooruit naar de woontrends van 2023.

Waveplooi gordijnen

Een nieuw systeem om gordijnen aan een railroede op te hangen is door middel van een waveplooi. Hierbij worden gordijnen met een golvende plooi aan een railroede bevestigd.

GORDIJNROEDE OF -RAILS OP MAAT

Een maatwerk gordijnroede, railroede of gordijnrails sluit altijd naadloos aan bij jouw woning en is dé finishing touch van een interieur!

2023 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.