DE WOONTRENDS VAN 2021

We brengen op het moment veel tijd thuis door en hechten meer waarde aan een fijn thuisgevoel, waar je interieur een belangrijk onderdeel van is. Het moet zowel functioneel zijn om te kunnen werken, maar ook een fijne plek om je vrije tijd door te brengen. Bij XXL Designroeden kijken we alvast vooruit naar de woontrends van 2021.

Duurzaam interieur

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en gaat ook een grotere rol spelen in je interieur. Producten van bioplastic, gerecycled materiaal en meubels die een lagere impact op het milieu hebben komen steeds meer voor en zijn ook weer duidelijk terug te zien in de woontrends van 2021.  Kwalitatieve en tijdloze items in je interieur zorgen voor een langere levensduur wat automatisch duurzamer is. Met de items van XXL Designroeden ben je verzekerd van kwalitatieve producten die een lange tijd mee gaan. Daarnaast kun je in de wintermaanden duurzamer omgaan met je gasrekening door te kiezen voor gordijnen die de warmte in huis houden.

Materialen en stoffen combineren

Door verschillende materialen en stoffen met elkaar te combineren creëer je direct sfeer in huis. In de woontrends van 2021 zien we meer structuren in materiaal en stof, zoals wol of linnen. Ook aaibare en knuffelbare stoffen geven veel verschillende type meubels een fijne uitstraling. Een laagje structuur aan je interieur toevoegen is heel simpel; een leuk kussen of een mooie stoel maken al een verschil. Wil je deze woontrend wat duidelijker terug laten komen, dan kun je bijvoorbeeld zachte gordijnen zoals velvet of linnen combineren met een strakke matzwarte roede.

Materialen en stoffen | woontrends 2021 | XXL Designroeden

Natuurlijke elementen

In 2021 gaan we lichte kleuren hout steeds meer zien, vooral in meubels en vloeren, maar ook in verschillende accessoires. Lichte houtsoorten in combinatie met zwarte stalen details vormen een unieke combinatie. De matzwarte roede van XXL Designroeden geeft een interieur een industriële look, zonder dat het te opvallend wordt. Natuurlijke elementen kunnen gemakkelijk in een interieur toegevoegd worden door de natuur in huis te halen. Denk aan producten zoals planten, droogbloemen, bamboe, linnen, wol, zeegras, rotan, hout, rietsoorten en marmoleum.

Trendkleuren 2021

De trendkleuren van 2021 bestaan uit aardse en naturel tinten. De kleur van het jaar is ‘Brave Ground’, een lichtbruine, beige kleur. Daarnaast is de kleur donkerblauw terug van weggeweest. Met deze kleur breng je net wat meer karakter aan een ruimte. Donkerblauw combineert ook makkelijk met warme kleurtonen, verschillende stoffen en hout. Doordat het kleurenpalet verder vrij neutraal is, kun je spelen met unieke vormen en een kleuraccent om je interieur een interessantere touch te geven. Bij XXL Designroeden kun je kiezen uit meer dan 200 verschillende RAL kleuren voor jouw roede of roederails. De RAL kleuren; RAL 7048, RAL 7006 en RAL 7030 van XXL Designroeden zijn vergelijkbaar met trendkleur ‘Brave Ground’.

Bij XXL Designroeden kun je een ophangsysteem volledig personaliseren. Kom langs bij een van onze showrooms en laat je adviseren over de woontrends van 2021 in jouw interieur. Vind een showroom bij jou in de buurt!

 

Materialen en kleuren | woontrends 2021 | XXL Designroeden

Meer inspiratie:

DE WOONTRENDS VAN 2024

In 2024 zien we een verdere evolutie van gebogen vormen en de seventies trend die doorzet. Bekijk de woontrends van 2024 en laat je inspireren!

DE WOONTRENDS VAN 2023

Het nieuwe jaar komt eraan en dat betekent nieuwe trends voor je interieur! Bij XXL Designroeden kijken we alvast vooruit naar de woontrends van 2023.

Waveplooi gordijnen

Een nieuw systeem om gordijnen aan een railroede op te hangen is door middel van een waveplooi. Hierbij worden gordijnen met een golvende plooi aan een railroede bevestigd.

2023 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.