DE WOONTRENDS VAN 2024

Het nieuwe jaar komt eraan en dat betekent nieuwe trends voor je interieur! In 2024 zien we een verdere evolutie van gebogen vormen, de seventies trend die doorzet en nieuwe kleuren waarmee je alle kanten op kunt. Bekijk de woontrends van 2024 en laat je inspireren!

Curved lines en ronde hoeken

Ronde en ovale eettafels zijn al veel langer een trend, maar in 2024 gaan we nog een stapje verder. Denk aan salontafels in organische vormen, banken die niet meer eindigen in een hoek maar in een ronde poef en vloerkleden in allerlei vormen. Heb je interesse in een gebogen gordijnroede of -rails? Wij maken en buigen alle producten in onze werkplaats op maat waardoor deze trend naadloos kan worden geïntegreerd. Een gebogen roede of rails biedt ook direct oplossing voor een ruimte met unieke afmetingen, bijzondere hoeken of een erker met meerdere bochten!

Woontrends van 2024 | XXL Designroeden

Seventies

De Seventies trend zet door! Met de focus op kleuren zoals oranje, terra en bruin. Voeg daar verfijnde houten meubels aan toe voor een seventies interieur met een moderne twist. Hou je wel van een eyecatcher? Pak dan uit met een chroomkleurige railroede met een fluwelen gordijn in een mooie terra kleur. Als je liever voor iets subtieler gaat, is een railroede in warme seventies kleur met effen gordijn ook een mooie keuze!

The Seventies | Woontrends 2024 kleuren | XXL Designroeden

Duurzaam

Duurzaamheid is een term die we de laatste jaren vaak voorbij horen komen. Ook in interieurland is duurzaamheid een trend die in 2024 doorzet. En dan hebben we niet alleen over ‘’opknappertjes’’ van de kringloop of duurzame materialen, maar ook over investeringen in tijdloze, hoogwaardige meubels met een lange levensduur. Daarnaast wordt het productieproces wordt belangrijker gevonden. Dit mag steeds minder belastend zijn voor het milieu.
De producten van XXL Designroeden passen perfect in deze duurzaamheidstrend. De gordijnroedes en -rails worden met de hand vervaardigd in Brabant, wat garant staat voor hoge kwaliteit en een blijvend fraai uiterlijk gedurende vele jaren.

Soft outdoor

In 2024 streven we naar een duurzaam en natuurlijk interieur, waarbij we buiten naar binnen halen. In tegenstelling tot de weelderige en zwaar ogende ‘’jungle’’ trend van vorig jaar kiezen we nu voor een meer ingetogen aanpak. Denk aan lichte eiken meubels met verfijnde stalen afwerkingen en - natuurlijk - veel planten. Behang met plantenmotief blijft een optie, maar dan in een minder opdringerige vorm. Combineer de diverse groentinten met een natuurlijke kleur railroede en een gordijn in een zachte tint. Een eigenwijze kreuk in het gordijn is toegestaan voor een dromerig effect.

Soft Outdoor | Woontrends 2024 | XXL Designroeden

Trendkleuren

De flexa trendkleur van dit jaar is Sweet Embrace. Dit is een zachte vergrijsde roze kleur, perfect in combinatie met moderne combinaties van lila's en geeltinten. Met dit kleurenpalet fleur je iedere kamer in huis op zonder dat het opdringerig overkomt. De kleuren uit dit palet gaan mooi samen met natuurlijke materialen.
Trendkleuren 2024 | XXL Designroeden

Advies voor jouw interieur?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw interieur? Onze vakmensen kunnen je adviseren over een systeem dat aansluit bij jouw interieur. Je bent bij ons niet gebonden aan een specifieke kleur, afmeting of bocht. Bij XXL Designroeden maken we alle producten voor jou op maat! Bezoek een showroom bij jou in de buurt en laat je adviseren door een professional.

Meer inspiratie:

DE WOONTRENDS VAN 2023

Het nieuwe jaar komt eraan en dat betekent nieuwe trends voor je interieur! Bij XXL Designroeden kijken we alvast vooruit naar de woontrends van 2023.

Waveplooi gordijnen

Een nieuw systeem om gordijnen aan een railroede op te hangen is door middel van een waveplooi. Hierbij worden gordijnen met een golvende plooi aan een railroede bevestigd.

GORDIJNROEDE OF -RAILS OP MAAT

Een maatwerk gordijnroede, railroede of gordijnrails sluit altijd naadloos aan bij jouw woning en is dé finishing touch van een interieur!

2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.