Een kijkje in de werkplaats van XXL Designroeden

Met de producten van XXL Designroeden ben je verzekerd van maatwerk van hoge kwaliteit. Onze roedes en railroedes worden handgemaakt in onze werkplaats en verkocht in showrooms verspreid door heel Nederland. Wij werken met specialisten die passende interieuradviezen geven en vakmensen die jarenlange ervaring hebben in de werkplaats. In deze blog geven we je een kijkje achter de schermen bij XXL Designroeden.

Het ontstaan van XXL Designroeden

XXL Designroeden is in 2003 ontstaan vanuit de vraag van winkeliers naar een degelijke, stevige gordijnroede die op maat gemaakt kon worden. We werkten vanuit een werkplaats van ongeveer 100 vierkante meter voor 30 winkeliers. In vijf jaar zijn we uitgebreid naar een werkplaats van 750 vierkante meter waar we sinds 2008 voor meer dan 900 winkeliers verspreid over heel Nederland werken.

Ons huidige assortiment is het resultaat van jarenlange ervaring gecombineerd met nieuwe wensen en toepassingen op interieurgebied. Inmiddels zijn we al jaren dé specialist op gebied van hoogwaardige gordijnroedes en railroedes. In onze werkplaats gebruiken wij alleen de beste materialen om producten van de hoogste kwaliteit te maken. Bij XXL Designroeden ben je verzekerd van:

  • Maatwerk van hoge kwaliteit
  • Alle RAL-kleuren
  • Vaste prijs per meter
  • Verschillende ophangmogelijkheden en bevestigingssystemen
  • Gespecialiseerd in buigen

Werkplaats | XXL Designroeden

Onze vakman, Jan

Ik ben Jan, de oprichter van XXL Designroeden. Samen met een team van vakmannen werk ik dagelijks aan de productie van prachtige railroedes en gordijnroedes. Wat is een vakman zonder klanten? Het leukste aan mijn werk vind ik dat ik samen met de professionals uit een showroom een pasklare oplossing kan maken voor klanten.  Zo krijgt een woning de finishing touch die het verdient en komt een interieur optimaal tot zijn recht. XXL Designroeden is ontstaan doordat ik ontdekte dat er in de markt van de gordijnroedes geen standaard, mooi passende raamdecoratie bestond voor afwijkende raamsituaties. In de afgelopen 17 jaar heb ik talloze oplossingen voor verschillende raamsituaties mogen maken en steunen ontworpen en gemaakt voor schuine, ongelijke of ronde wanden en plafonds. De kennis die ik heb opgedaan door diverse metaalopleidingen pas ik dagelijks in de praktijk toe in onze werkplaats. Ik ben ervan overtuigd dat de kennis en expertise van ons team, in combinatie met het juiste advies en kwalitatieve producten ervoor zorgt dat wij onze klanten blij kunnen maken!

Werkproces

Al onze producten worden door onze vakmensen met de hand gemaakt in onze werkplaats in Bosschenhoofd. Een Brabants dorp gelegen tussen Breda en Roosendaal. Hier verwerken wij de gordijnroede of railroede van order tot product. Vanuit een showroom wordt een order geplaatst voor een gordijnroede of roederails. Deze orders worden ingevoerd in Mijn XXL. Dit is ons eigen, speciaal op maat gemaakte, orderverwerkingssysteem. Dit systeem verstuurd een orderbevestiging met leverdatum naar de klant en tegelijkertijd krijgen wij de order binnen en kunnen we deze in productie nemen. De steunen en roede of roederail worden eerst op de juiste lengte in de juiste diameter gemaakt. Vervolgens gaan deze naar de poedercoater om ze te voorzien in de RAL-kleuren naar wens. Hierin is iedere RAL-kleur mogelijk. Een poedercoating zorgt naast de kleur voor een duurzame krasbescherming voor onze producten. Daarna wordt de roede of roederail op maat gezaagd en eventueel buigen we het product in de gewenste bocht voor een strakke, naadloze afwerking. Wanneer alles gereed is, wordt het zorgvuldig verpakt en met grootst mogelijke zorg naar de retailer verstuurd. De professionals in een showroom zorgen er dan voor dat de gordijnroede of roederail wordt opgehangen in een woning. 

Werkplaats | XXL Designroeden

Showrooms

In onze showrooms leveren professionals vakkundige adviezen die aansluiten bij jouw interieur. Daarnaast weten zij alles over onze producten, ophangsystemen en afwerkingen. Hierdoor is er altijd een passende oplossing te vinden voor jouw raamsituatie. Ongeacht of dit om een moeilijke bocht of lastig raamtype gaat.

Ons uitgebreide assortiment biedt gordijnroedes en railroedes met diverse kleuren, diameters, steunen en ophangmogelijkheden. Door de uiteenlopende mogelijkheden kunnen wij maatwerk aanleveren passend bij ieder interieur! Wij zien het dan ook als een dankbare taak om altijd een passende oplossing te bieden als ‘kers op de taart’ voor jouw interieur. Mooier dan aan een ophangsysteem van XXL Designroeden kan een gordijn niet hangen!

Benieuwd naar wat onze vakmensen voor jou kunnen betekenen? Vind een showroom bij jou in de buurt.

Werkplaats | XXL Designroeden

Meer inspiratie:

DE WOONTRENDS VAN 2024

In 2024 zien we een verdere evolutie van gebogen vormen en de seventies trend die doorzet. Bekijk de woontrends van 2024 en laat je inspireren!

DE WOONTRENDS VAN 2023

Het nieuwe jaar komt eraan en dat betekent nieuwe trends voor je interieur! Bij XXL Designroeden kijken we alvast vooruit naar de woontrends van 2023.

Waveplooi gordijnen

Een nieuw systeem om gordijnen aan een railroede op te hangen is door middel van een waveplooi. Hierbij worden gordijnen met een golvende plooi aan een railroede bevestigd.

2023 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.