GORDIJNEN IN DE KOUDE MAANDEN: WAT IS DE BESTE KEUZE?

De herfst is aangebroken en, met dit jaargetijde, daalt de temperatuur gestaag. Voordat we het weten staat de vorst aan de grond. De deken wordt steeds vaker uit de kist gehaald, verfrissende salades maken ruimte voor snert en ovenschotels en de winterjassen komen weer tevoorschijn. Ook het interieur verandert vaak mee. Gordijnen zijn hierbij een echte sfeermaker, maar wat past nu het beste bij je huis? Wij helpen je graag met het maken van de beste keuze, waarbij zowel functionaliteit als stijl volledig tot hun recht komen.

Gordijnen voor verwarming

Gordijnen geven je woning sfeer, maar dienen vooral hun functie goed uit te voeren. Zo houden ze het licht tegen en dempen ze het geluid in je huis. Ook houden ze de kou van buiten tegen - wat zeer nuttig is bij woningen met enkelglas - en de warmte binnen. In de praktijk wordt vaak gekozen voor lange gordijnen omdat ze strak ogen en het raam groter laten lijken dan het is. Voor het verwarmen van het huis kan dit in sommige gevallen echter averechts werken.

Gordijnen tot de grond of niet

Dit is het geval wanneer de gordijnen voor verwarming hangen. Hierdoor blijft er veel warmte hangen tussen het gordijn en het raam, wat uiteindelijk via het raam zal verdwijnen. Een deel van de warmte zal nog steeds in de desbetreffende ruimte terecht komen, maar je bent deels aan het stoken voor niets. Kortere gordijnen die boven de radiator hangen kunnen dit voorkomen. Deze bedekken namelijk wel het raam, waarmee de kou de woning niet binnenkomt, maar verbergen de warmte van de radiator niet achter een dikke laag stof. Zo kun je ook kiezen voor dikkere, verduisterende gordijnen zonder dat je de warmtestroom in de weg zit.

Gordijnen tot de grond zijn wél een stijlvolle, functionele oplossing wanneer de ruimte beschikt over vloerverwarming of -koeling. In dit geval komt de warmte namelijk vanuit de vloer, waardoor de gordijnen enkel de kou van buiten tegenhouden. In het geval van vloerkoeling houden gordijnen tot de grond alle koelte binnen en blokkeren zij zonlicht en warmte van buiten in de warmere maanden.

Een laatste optie is om je gordijnen per jaargetijde te wisselen wanneer de gordijnen bij een raam met radiatoren hangen. Verschillende huishoudens kiezen voor lange gordijnen in de zomer omdat de radiatoren dan niet aan staan en korte gordijnen in de winter, omdat de warmte dan goed de ruimte kan betreden. Hoewel dit in eerste instantie een grote investering kan lijken, kunnen gordijnen met een andere kleur en lengte de woning een compleet andere uitstraling geven. Wanneer je bedenkt dat gordijnen vele jaren mee gaan én dat je hiermee jouw woning een zomerse look and feel geeft, is deze investering het meer dan waad.

XXL Designroeden: Een ophangsysteem voor al jouw gordijnen

Nu je meer weet over de keuze van gordijnen, dien je ook na te denken over het ophangsysteem. Bij gordijnen met ringen heb je namelijk een ander ophangsysteem nodig dan bij gordijnen met haakjes. XXL Designroeden bied je de oplossing, precies zoals jij dat wilt. Met de keuze uit roedes, gordijnrails of roederails, waarbij je de uitstraling van een roede combineert met de functionaliteit van een gordijnrails, zit er voor alle gordijnen een oplossing bij.

Wij helpen je graag met het sfeervol maken van jouw woning, waarbij onze producten de kroon op het werk vormen. je wensen kunnen volledig verwerkt worden bij XXL. Zo kun je kiezen uit iedere RAL-kleur, verschillende afwerkingen en bevestigingsmogelijkheden en wordt alles op maat voor jou gebogen. Zo is geen enkele raamsituatie te ingewikkeld. Dit alles doen wij voor een vaste prijs per meter, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan. Maatwerk van hoge kwaliteit; daar staan wij voor. Ben je benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Kom dan eens langs bij een showroom in de buurt. Deze interieuradviseurs helpen je graag bij het uitkiezen van jouw gordijnen en bijpassend ophangsysteem.

Meer inspiratie:

DE WOONTRENDS VAN 2024

In 2024 zien we een verdere evolutie van gebogen vormen en de seventies trend die doorzet. Bekijk de woontrends van 2024 en laat je inspireren!

DE WOONTRENDS VAN 2023

Het nieuwe jaar komt eraan en dat betekent nieuwe trends voor je interieur! Bij XXL Designroeden kijken we alvast vooruit naar de woontrends van 2023.

Waveplooi gordijnen

Een nieuw systeem om gordijnen aan een railroede op te hangen is door middel van een waveplooi. Hierbij worden gordijnen met een golvende plooi aan een railroede bevestigd.

2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.