Het verschil tussen een gordijnroede, railroede of gordijnrails

Bij XXL Designroeden hebben we verschillende typen ophangsystemen voor gordijnen in ons assortiment: een gordijnroede, gordijnrails en railroede. Maar hoe weet je waar je voor moet kiezen? In deze blog leggen we je het verschil uit, zodat je weet welk type roede of rail het beste bij jouw interieur past!

Gordijnen zorgen voor een bepaalde stijl, bepalen sfeer en creëren warmte in huis. Ze kunnen door middel van verschillende systemen op diverse manieren opgehangen worden. De ophangmethode van gordijnen heeft invloed op de privacy, lichtinval, gemak en geeft een specifieke uitstraling aan een interieur. Voordat je een gordijn uitkiest is het verstandig om te bepalen met wat voor systeem je het gordijn opgehangen wil hebben. Bij XXL Designroeden hebben we drie verschillende soorten ophangsystemen: een gordijnrails, een gordijnroede en een railroede.

Gordijnrails

Het meest gekozen ophangsysteem van een gordijn is de gordijnrails. Dit is de meest praktische en onopvallende methode en ziet er strak, elegant en bescheiden uit. Gordijnen worden aan de gordijnrails bevestigd door gordijnrunners, de bediening hiervan gaat soepel door middel van een trekstang. Hoe de bovenzijde van het gordijn is vastgemaakt aan de gordijnrails heeft invloed op de plooi. Ieder type plooi heeft een andere uitstraling, een vlinderplooi, een platte plooi, enkele plooi of een wave plooi. Een gordijnrails laat weinig licht binnen doordat de bovenkant wordt afgesloten tegen het plafond.


Gordijnroede

Een gordijnroede geeft een ruimte extra sfeer doordat je er een opvallend element aan toevoegt. Dit geeft het interieur een speelse uitstraling. Een gordijnroede kan op drie verschillende manieren gemonteerd worden: in de dag, aan het plafond of aan de wand. Gordijnen kunnen aan de roede bevestigd worden door lussen waar de roede doorheen wordt geschoven, of door verschillende typen en kleuren ringen.


Railroede

De nieuwste ophangmethode van een gordijn is de railroede. Een railroede combineert de belangrijkste eigenschappen van de gordijnrails en de gordijnroede. Een railroede heeft namelijk het opvallende uiterlijk van een gordijnroede, maar de gordijnglijders van een gordijnrails. Een railroede kan net als een gordijnroede in de dag, aan het plafond en aan de wand worden gemonteerd. Een railroede is de perfecte oplossing voor een moderne uitstraling met een hoog gebruikersgemak en past bij een interieur van strak tot modern en landelijk tot rustiek.  


Advies over gordijnroede en railsystemen bij jouw interieur

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw interieur? Onze vakmensen kunnen je adviseren over een systeem die aansluit bij jouw interieur. Je bent bij ons niet gebonden aan een specifieke kleur, afmeting of bocht, bij XXL Designroeden maken we alle producten voor jou op maat! Bezoek een showroom in de buurt en laat je adviseren door een professional.

Meer inspiratie:

GORDIJNROEDE OF -RAILS OP MAAT

Een maatwerk gordijnroede, railroede of gordijnrails sluit altijd naadloos aan bij jouw woning en is dé finishing touch van een interieur!

NIEUW: RECHTHOEKIGE ROEDE

XXL Designroeden heeft een nieuw product aan het assortiment toegevoegd: de rechthoekige roede! Lees meer over ons nieuwe product in deze blog.

GORDIJNRAILS EN GORDIJNROEDE VAN RVS

Een gordijnroede of gordijnrails van RVS heeft een zeer lange levensduur en weinig onderhoud. Lees alles over een RVS roede of rails in deze blog.

2021 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.