Waveplooi gordijnen

Gordijnen kunnen op verschillende manieren opgehangen worden aan een gordijnrails of roede. Bijvoorbeeld door ringen, lussen of runners. Een nieuw systeem om gordijnen aan een railroede op te hangen is door middel van een waveplooi. Hierbij worden gordijnen met een golvende plooi aan een railroede bevestigd.

Hoe werkt een waveplooi gordijn?

De regelmatige golf van de wave plooi ontstaat doordat de runners waar het gordijn aan bevestigd wordt, aan elkaar zitten met stukjes draad. Deze stukjes draad zijn 6 of 8 centimeter lang. Door deze vaste afstand, ontstaat als de gordijnen dicht zijn een hele gelijke, mooie plooi. De grootte van de plooi is afhankelijk van de lengte van het draad tussen de runners. Ook als de gordijnen geopend zijn, vallen ze in een soepele plooi.
 
Een spreider zorgt voor een nette afwerking aan de uiteinden van de gordijnen. Dit wordt aan beide uiteinden van het gordijn bevestigd en zorgt ervoor dat de laatste plooi van het gordijn soepel naar achter valt, waardoor het geheel netjes oogt. Onder aan de spreider zit een oogje om een trekstang te monteren.
 
De remmer wordt over de laatste runner bevestigd en zorgt ervoor dat het gordijn in de gekozen positie blijft hangen.

Wave plooi gordijnen

Bevestiging met een waveplooi is mogelijk bij ieder type gordijnstof, maar niet aan iedere gordijnrails of railroede. Aan het gehele assortiment railroedes van XXL Designroeden is het mogelijk om gordijnen met een wave plooi te monteren. XXL Designroeden heeft verschillende kleuren wavekoord, spreiders en remmers, zodat het waveplooi systeem mooi aansluit bij de gordijnroede én de gordijnen.
 
De mooiste gordijnen aan een wave plooi ophangsysteem zijn kamerhoge gordijnen. Let erop dat gordijnen aan de onderkant van de railroede bevestigd worden, hierdoor komt er altijd wat licht boven de gordijnen uit.

Waveplooi ophangsysteem van XXL Designroeden

De kwalitatieve railroedes van XXL Designroeden worden met de hand gemaakt en vervolgens getest. Hierdoor ben je verzekerd van een soepel lopend waveplooi ophangsysteem.
 
Waveplooi gordijnen in jouw interieur? Bezoek een showroom in de buurt en laat je adviseren door een van onze professionals.

Waveplooi gordijnen | XXL Designroeden
Waveplooi gordijnen | XXL Designroeden

Meer inspiratie:

DE WOONTRENDS VAN 2024

In 2024 zien we een verdere evolutie van gebogen vormen en de seventies trend die doorzet. Bekijk de woontrends van 2024 en laat je inspireren!

DE WOONTRENDS VAN 2023

Het nieuwe jaar komt eraan en dat betekent nieuwe trends voor je interieur! Bij XXL Designroeden kijken we alvast vooruit naar de woontrends van 2023.

GORDIJNROEDE OF -RAILS OP MAAT

Een maatwerk gordijnroede, railroede of gordijnrails sluit altijd naadloos aan bij jouw woning en is dé finishing touch van een interieur!

2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.