TIPS VOOR LASTIGE RAAMSITUATIES BIJ RAAMDECORATIE

Raamdecoratie geeft naast dat het voor veel ruimtes als functioneel wordt gezien, ook een leuke toevoeging aan de sfeer in de ruimte. Sommige raamsituaties kunnen echter voor een wat grotere uitdaging zorgen. Wat doe je bijvoorbeeld met raamdecoratie  bij een uitstekende vensterbank of radiator? Welke raamdecoratie pas je toe in een ronde erker, hoeksituatie of een schuin plafond? En wat pas je toe bij een grote of afwijkende raampartij? Dit zijn allemaal lastigere, maar veelvoorkomende raamsituaties.

Laat je adviseren door een professional over passende raamdecoratie

Bij XXL Designroeden maken we al onze ophangsystemen op maat, waardoor we altijd een passende oplossing bieden. Zelfs voor de lastigste raamsituaties bieden wij een professionele toepassing!

Heb je geen idee welk product je toe kunt passen bij jouw raamsituatie? Onze vakmensen hebben de kennis in huis om jou te adviseren over schitterende  raamdecoratie, die op een professionele manier wordt geplaatst. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw lastige raamsituatie? Bezoek een showroom bij jou in de buurt en laat een expert je adviseren!

De functie van raamdecoratie

Voordat je passende raamdecoratie kunt aanschaffen, is het belangrijk om na te denken over de functie van de raamdecoratie. Dient het als zonwering, voor privacy, voor sfeer of het buitensluiten van de kou of het licht? Vooral bij een uitstekende radiator is het belangrijk om hierover na te denken. Die zorgen ervoor dat de ruimte verwarmt wordt en dan wil je niet dat de gordijnen deze warmte tegenhouden.

Montageruimte voor jouw raamdecoratie

Voordat je passende ophangsystemen kunt aanschaffen, is het belangrijk om de montageruimte op te meten. Bij een recht raam is dit een stuk eenvoudiger dan bij een lastigere raamsituatie. Vooral bij erkers is het belangrijk om de ruimte goed op te meten. Hier sluiten de ramen vaak dicht bij elkaar aan en zitten er veel hoeken in.

Bij XXL Designroeden buigen we jouw ophangsysteem op maat, zodat deze perfect in jouw erker of lastige raamsituatie past. Zo komt jouw ophangsysteem pas echt goed tot zijn recht!

Wil je jouw ruimte liever professioneel opgemeten hebben? Bezoek een showroom bij jou in de buurt en laat een expert dit voor je doen! Na het opmeten wordt je geadviseerd over de best passende oplossing bij jouw raamsituatie! Zoek een showroom in de buurt.

Tips voor lastige raamsituaties | XXL Designroeden
Raamdecoratie voor een hoekwoning | XXL Designroeden

Meer inspiratie:

DE WOONTRENDS VAN 2024

In 2024 zien we een verdere evolutie van gebogen vormen en de seventies trend die doorzet. Bekijk de woontrends van 2024 en laat je inspireren!

DE WOONTRENDS VAN 2023

Het nieuwe jaar komt eraan en dat betekent nieuwe trends voor je interieur! Bij XXL Designroeden kijken we alvast vooruit naar de woontrends van 2023.

Waveplooi gordijnen

Een nieuw systeem om gordijnen aan een railroede op te hangen is door middel van een waveplooi. Hierbij worden gordijnen met een golvende plooi aan een railroede bevestigd.

2023 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.