MONTAGE RAILROEDE

Een railroede is een ophangsysteem voor gordijnen met het uiterlijk van een gordijnroede en de gordijnglijders van een gordijnrails. Een railroede is dé perfecte oplossing voor een moderne uitstraling met een hoog gebruikersgemak. In deze blog hebben we het over de verschillende montagemogelijkheden voor een railroede.

MUURBEVESTIGING RAILROEDE

Voor de plaatsing van gordijnen aan de wand is het belangrijk dat er voldoende ruimte rondom het kozijn aanwezig is, om de railroede te kunnen bevestigen. Het oogt het mooiste als de railroede aan beide kanten van het kozijn een stukje uitsteekt. Bij XXL Designroeden kan de lengte van de steun waar de railroede aan bevestigd wordt, op maat gemaakt worden. De afstand van de railroede tot de muur kan dus zelf bepaald worden! Dit is bijvoorbeeld ideaal bij een uitstekende vensterbank of een radiator. De diameter van de steun is 22 of 28mm.

Daarnaast hebben we ook een steun voor een dubbele railroede, zodat het mogelijk is om vitragegordijnen en overgordijnen aan één systeem op te hangen. De lengte van de muur naar de eerste railroede en de onderlinge afstand tussen de twee railroedes kan op maat gemaakt worden.

Railroede aan de muur | XXL Designroeden

IN DE DAG MONTAGE RAILROEDE

Afhankelijk van het raam en het kozijn, is het ook mogelijk om de railroede in de dag te monteren. Voor deze manier van plaatsing hebben we twee verschillende bevestigingsstukken voor aan de muur: met of zonder grondplaatje. Een grondplaatje is een luxe afwerking van de railroede door middel van een plaatje aan de muur. Zonder grondplaatje wordt het eindstuk van de railroede aan de muur bevestigd.

PLAFONDPLAATSING RAILROEDE

Een veel gekozen manier om een railroede op te hangen is aan het plafond. Het voordeel hiervan is dat er lange gordijnen aan gehangen kunnen worden die de ruimte optisch vergroten en daarnaast kunnen verduisteren. Er zijn verschillende hoogtes tussen de railroede en het plafond mogelijk. De railroede kan bevestigd worden met een luxe plafondplaatsing of een pendel bevestiging. De railroede kan tussen de 3mm en 50mm afstand tot het plafond worden gemonteerd.

Railroede in de dag montage | XXL Designroeden

RAILROEDE OP MAAT

Omdat het gehele assortiment van XXL Designroeden op maat gemaakt wordt, kunnen wij verschillende afwerkingsmogelijkheden bieden die aansluiten bij een interieur. Onze railroedes zijn leverbaar in twee verschillende diameters: 22mm en 28mm. Daarnaast is ons gehele assortiment leverbaar in alle RAL kleuren! Veel gebruikte kleuren voor een railroede zijn RVS, wit (RAL 9010), brons, oud brons, onbewerkt en zwart. Voor een mooie afwerking hebben wij verschillende eindknoppen zoals een eindstop, eindkap, bolknop en een kap met bol. Ook belangrijk om over na te denken is het type glijder. Verschillende typen glijders zorgen voor een andere uitstraling van de plooi van de gordijnen. Het nieuwste type glijder is het wavekoord, ook mogelijk zijn een stopper, runner, glijder en bandhaak.  Tot slot kunnen wij ook een oplossing bieden voor een ruimte met een bocht, wij zijn namelijk gespecialiseerd in het buigen van de railroede in iedere gewenste hoek!

Benieuwd wat we voor jouw interieur kunnen betekenen? Laat je adviseren door een professional bij een showroom in de buurt. 

Meer inspiratie:

DE WOONTRENDS VAN 2024

In 2024 zien we een verdere evolutie van gebogen vormen en de seventies trend die doorzet. Bekijk de woontrends van 2024 en laat je inspireren!

DE WOONTRENDS VAN 2023

Het nieuwe jaar komt eraan en dat betekent nieuwe trends voor je interieur! Bij XXL Designroeden kijken we alvast vooruit naar de woontrends van 2023.

Waveplooi gordijnen

Een nieuw systeem om gordijnen aan een railroede op te hangen is door middel van een waveplooi. Hierbij worden gordijnen met een golvende plooi aan een railroede bevestigd.

2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.