DE WOONTRENDS VAN 2023

Het nieuwe jaar komt eraan en dat betekent nieuwe trends voor je interieur! Bij XXL Designroeden kijken we alvast vooruit naar de woontrends van 2023.

Japandi interieur

Japandi combineert Scandinavische- en Japanse woonstijlen met elkaar. Japandi staat voor minimalistisch, eenvoud, functionaliteit en zen. Er wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, bamboe, linnen, kurk, wol en papier. Daarnaast zijn planten en organische ronde vormen niet weg te denken. Witte en neutrale beige/bruintinten worden afgewisseld met contrasterend zwart. Combineer bijvoorbeeld een (mat)zwarte vierkante railroede van XXL Designroeden met beige linnen gordijnen om je raamdecoratie aan te laten sluiten bij een Japandi woonstijl. Deze trendy interieurstijl is ‘the best of both worlds’.

Japandi interieur | XXL Designroeden

De natuur naar binnen

Haal de natuur naar binnen met een botanisch interieur. De botanische trend is en blijft hot. Niet zo gek, want de kleuren en rust uit de natuur zijn gemakkelijk naar binnen te halen en kunnen veel doen voor een fijne leefomgeving. Je creëert eenvoudig een botanische stijl door veel groentinten te combineren met natuurlijke patronen en materialen. Denk aan rotan of riet en ga vooral voor veel planten in huis. Combineer een natuurlijke kleur railroede met een plisségordijn of lichtdoorlatend gordijn. Bij de botanische trend zien we veel gordijnen die niet verduisterend zijn en extra natuurlijk lichtinval creëren.

De Natuur van Binnen | XXL Designroeden

The Seventies

Vrolijke kleuren, bijzondere patronen, opvallende eyecatchers en botanische invloeden zijn herkenbaar voor een jaren 70 interieur. In een jaren 70 interieur mag je je ogen uitkijken! Naast vorm en materiaal, is vooral het kleurgebruik opvallend. Van flitsend oranje tot citroengeel en van diep petrol tot knallend paars. Alle kleuren zijn in een ‘seventies interieur’ toegestaan, maar oranje en bruin zijn écht onmisbaar. Ga voor een mix aan kleuren met kenmerkende ronde vormen, rotan en macramé. Voor je railroede kan je gaan voor een opvallende RAL-kleur in combinatie met een gordijn in een contrastkleur of kleurrijke print. Of pak uit met een chroomkleurige roede met een velvet gordijn. Mix en ben niet bang voor een mis-match!

Seventies interieur | XXL Designroeden

Duurzame keuzes in je interieur

De gevolgen van klimaatverandering zorgen ervoor dat duurzaamheid steeds meer aandacht krijgt. Ook in het interieur speelt duurzaamheid sinds een aantal jaar een steeds grotere rol. In 2023 zet deze trend zich door. Tijdloze meubels van kwaliteit hebben een lange levensduur doordat ze bijvoorbeeld niet slijten en verkleuren; een investering die zeker de moeite waard is. In vintage- en kringloopwinkels zijn pareltjes te scoren die na een eventuele opfrisbeurt een verdiend plekje krijgen in een ruimte. Er komt ook steeds meer aandacht voor lokale en duurzame productie, die minder belastend is voor het milieu. De producten van XXL Designroeden sluiten aan bij de trend duurzaamheid, de gordijnroedes en -rails worden in Brabant met de hand gemaakt en zijn van hoge kwaliteit en blijven dus jarenlang mooi.

Trendkleuren 2023

Een van de trendkleuren van 2023 is ‘Wild Wonder’. Deze trendkleur van Flexa staat in het teken van het wonderlijke van de natuur. Wild Wonder is een natuurlijke, geel-beige tint.

De trendkleur voor 2023 van Karwei is ‘Nordic Green’. Deze frisse groen-grijs tint is een prachtige natuurtint, en doet denken aan de zee en het bos. De kleur van het jaar heeft veel Scandinavische invloeden, waar de grijs-groen tint terugkomt in zowel natuur als in de houten huizen. Nordic Green sluit perfect aan bij de Japandi-stijl. De kleur ademt rust en geeft body aan de ruimte zonder opdringerig te zijn. Een kleur waar je veel kanten mee op kunt!

Daarnaast zullen we in 2023 veel aardetinten, beige en terracotta’s zien voor een vleugje warmte. Roodbruine tinten zullen een topkeuze zijn voor de herfst- en wintertrends en zetten meteen een warme sfeer in huis neer.

Trendkleuren interieur | XXL Designroeden

Advies voor jouw interieur?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw interieur? Onze vakmensen kunnen je adviseren over een systeem dat aansluit bij jouw interieur. Je bent bij ons niet gebonden aan een specifieke kleur, afmeting of bocht. Bij XXL Designroeden maken we alle producten voor jou op maat! Bezoek een showroom bij jou in de buurt en laat je adviseren door een professional.

Meer inspiratie:

DE WOONTRENDS VAN 2024

In 2024 zien we een verdere evolutie van gebogen vormen en de seventies trend die doorzet. Bekijk de woontrends van 2024 en laat je inspireren!

Waveplooi gordijnen

Een nieuw systeem om gordijnen aan een railroede op te hangen is door middel van een waveplooi. Hierbij worden gordijnen met een golvende plooi aan een railroede bevestigd.

GORDIJNROEDE OF -RAILS OP MAAT

Een maatwerk gordijnroede, railroede of gordijnrails sluit altijd naadloos aan bij jouw woning en is dé finishing touch van een interieur!

2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.