MATCH DE KLEUR VAN JE GORDIJNROEDE OF GORDIJNRAILS BIJ JE INTERIEUR

Door gordijnen op te hangen aan een gordijnroede, railroede of gordijnrails die aansluit bij jouw interieurstijl, wordt de ruimte één geheel. Het ophangsysteem van gordijnen levert dan ook dé finishing touch aan een ruimte. In deze blog hebben we het over verschillende kleuren gordijnroede en gordijnrails en geven we je tips om je raamdecoratie aan te laten sluiten bij jouw interieur.

RAL-KLEUREN GORDIJNROEDE EN GORDIJNRAILS

XXL Designroeden heeft een ruim assortiment aan gordijnroede- en rails in diverse kleuren, diameters en steunen. Omdat al onze producten op maat gemaakt worden, zijn de mogelijkheden eindeloos. Hierdoor kun je het ophangsysteem aan laten sluiten bij de stijl van een interieur en de raamsituatie van de woning. Een belangrijk detail is de kleur van een gordijnroede, railroede of gordijnrails. Bij XXL Designroeden ben je namelijk niet gebonden aan een specifieke kleur! Ons gehele assortiment aan roedes en rails zijn leverbaar in iedere RAL kleur. Veel gebruikte kleuren voor ophangsystemen zijn zwart, antraciet, RVS en wit. XXL Designroeden daagt je uit om ook eens verder te kijken. Match de kleur van de roede of rail bij je interieur en kies voor een kleur!

Naast de optie om te kiezen uit alle RAL-kleuren, ben je bij XXL Designroeden ook verzekerd van maatwerk van hoge kwaliteit, altijd voor een vaste prijs per meter. Op deze manier bieden wij een passende oplossing voor elk interieur. De professionals in onze showrooms denken graag met je mee over een mooie kleur gordijnroede, railroede of gordijnrails!

HET KLEUREN VAN DE GORDIJNROEDE OF GORDIJNRAILS

Nadat een gordijnroede of railroede in de juiste lengte en de juiste diameter gemaakt is, gaat deze naar de poedercoater. Hier wordt de gordijnroede of gordijnrails voorzien van de RAL-kleur naar wens. Naast de kleur zorgt de poedercoating voor een krasbescherming, zodat het product niet beschadigd en lang mooi blijft. Daarna wordt de roede of rail netjes afgewerkt.

RAL kleuren interieur | XXL Designroeden

INTERIEURSTIJLEN & PASSENDE RAAMDECORATIE

De finishing touch voor een interieur is als je de raamdecoratie aan laat sluiten bij de interieurstijl van de ruimte. Wil je een hele ruimte een nieuwe look geven? Bekijk dan ook de woontrends van 2021!

Landelijk interieur & kleuren

Een landelijk interieur is knus, gezellig en heeft een warme uitstraling. Er wordt gebruik gemaakt van royale meubels van natuurlijke materialen, waaronder veel hout. Laat je raamdecoratie aansluiten bij een landelijke interieurstijl door te kiezen voor lichte, neutrale gordijnen met veel stof en maak het af met een lichte kleur roede. Mooie kleuren bij een landelijk interieur zijn grijs en bruin tinten en warm wit, bijvoorbeeld RAL kleur 7006 en RAL kleur 1013.

RAL-kleuren landelijk interieur | XXL Designroeden

Bohemian interieur & kleuren

Kenmerkend voor een Bohemian style interieur zijn wereldse invloeden en veel kleurgebruik. Raamdecoratie brengt een warme sfeer in de ruimte. Ga uit je comfortzone en kies voor een mooie opvallende kleur gordijnen en een andere kleur gordijnroede, railroede of gordijnrails. Hierdoor wordt jouw raamdecoratie de eye-catcher die het verdient! Mooie kleuren bij een bohemian style interieur zijn RAL kleur 1004 en RAL kleur 3009.

RAL kleuren bohemian interieur | XXL Designroeden

Scandinavisch interieur & kleuren

Een interieurstijl die je op het moment veel ziet. Om je raamdecoratie aan te laten sluiten bij deze interieurstijl kun je kiezen voor een rustige tint gordijn met een zwarte gordijnroede of railroede. Kenmerkend voor een inrichting met een Scandinavische stijl is een opgeruimd huis met simpele details en accessoires. Duurzaamheid staat hierbij centraal. Dat vinden we bij XXL Designroeden ook erg belangrijk, naast de kleur, zorgt onze poedercoating namelijk voor een lange levensduur!

RAL kleuren scandinavisch interieur | XXL Designroeden

Industrieel interieur & kleuren

Een industrieel interieur is stoer en heeft verschillende soorten materialen. Combineer hout met beton en metaal en kies een koele accentkleur. Laat je raamdecoratie aansluiten bij het interieur door zwarte, grijze of een koele kleur blauwe of groene gordijnen te kiezen. Een zwarte of antraciet gordijnroede of gordijnrails met zwarte ringen vormt een goede combinatie bij een industrieel interieur. Voorbeelden van passende kleuren zijn RAL kleur 7040 en RAL kleur 7011.

RAL kleuren industrieel interieur | XXL Designroeden

Retro interieur & kleuren

Bij een retro interieur staat vrolijkheid en kleur centraal. Voor een de typerende vintage look kunnen veel verschillende kleuren en materialen gecombineerd worden tot een gezellig geheel. Mooi bij een retro woonruimte is om verschillende typen raamdecoratie met elkaar te combineren. Ga bijvoorbeeld voor shutters of lamellen en combineer dit met een gordijn met een opvallende print. Durf de kleur van de print aan te laten sluiten bij de gordijnroede, dit geeft de ruimte echt een finishing touch!

RAL kleuren retro interieur | XXL Designroeden

Meer inspiratie:

DE WOONTRENDS VAN 2024

In 2024 zien we een verdere evolutie van gebogen vormen en de seventies trend die doorzet. Bekijk de woontrends van 2024 en laat je inspireren!

DE WOONTRENDS VAN 2023

Het nieuwe jaar komt eraan en dat betekent nieuwe trends voor je interieur! Bij XXL Designroeden kijken we alvast vooruit naar de woontrends van 2023.

Waveplooi gordijnen

Een nieuw systeem om gordijnen aan een railroede op te hangen is door middel van een waveplooi. Hierbij worden gordijnen met een golvende plooi aan een railroede bevestigd.

2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.