GORDIJNRAILS EN GORDIJNROEDE VAN ROESTVRIJ STAAL

Een gordijnrails of gordijnroede van roestvrij staal geeft jouw woning een moderne touch met een klassieke uitstraling. Roestvast- of roestvrij staal, beter bekend als RVS, is een zeer geschikt materiaal voor een gordijnroede of gordijnrails.

RVS: ROESTVRIJ STAAL OF ROESTVAST STAAL?

RVS is een materiaal dat minder roest dan staal, oftewel het is ‘roestvaster’ dan staal. In de volksmond wordt vaak de term roestvrij staal gebruikt, maar dat is eigenlijk niet helemaal correct. RVS is namelijk niet vrij van roest. Het bijzondere van RVS is dat er juist een dun laagje roest op het metaal aanwezig is. Deze laag is blank van kleur en daardoor niet zichtbaar. RVS is daarom eigenlijk: roestvast staal. Het is een ijzer met toevoegingen van chroom, nikkel en molybdeen. Deze toevoegingen zorgen voor de roestvaste laag op het staal, wat ervoor zorgt dat RVS een duurzaam materiaal is wat voor veel toepassingen gebruikt kan worden.

RVS gordijnroede of gordijnrails schoonmaken | XXL Designroeden

EEN GORDIJNROEDE OF GORDIJNRAILS VAN RVS

Een gordijnroede of gordijnrails van RVS heeft een zeer lange levensduur, waar na aankoop vrijwel niet meer naar omgekeken hoeft te worden. Het is een duurzame investering waar lang van genoten kan worden.

Los van de goede eigenschappen, heeft een RVS gordijnroede een stijlvolle, luxe uitstraling. Het is een tijdloos materiaal dat al vele jaren toegepast wordt in de interieurwereld. In bijna iedere keuken, maar ook tafelpoten, stoelen en lampen bijvoorbeeld. Bij XXL Designroeden maken we gebruik van hoogwaardig roestvast staal voor de vervaardiging van onze gordijnroede, railroede en gordijnrails.

Om de gordijnroede, railroede of gordijnrails van RVS mooi te houden is goed onderhoud belangrijk. Vuil en vingerafdrukken op de roede of rail zijn eenvoudig te verwijderen met de RVS cleaner van XXL Designroeden. Deze cleaner maakt het materiaal stralend schoon en voorziet de gordijnroede of gordijnrails van een nieuwe beschermde laag.

DE VOORDELEN VAN EEN RVS GORDIJNRAILS OF GORDIJNROEDE

✓ Lange levensduur

✓ Nauwelijks onderhoud

✓ Tijdloze, luxe uitstraling

✓ Gemakkelijk schoon te maken

✓ Aanpasbaar naar iedere bocht of hoek

✓ Verschillende RAL kleuren mogelijk

RVS GORDIJNROEDE OF GORDIJNRAILS BIJ XXL DESIGNROEDEN

Naast RVS beschikt het assortiment van XXL Designroeden uit vele andere materialen. Doordat wij alles op maat maken, kunnen wij voor ieder interieur een passende oplossing bieden. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw ruimte? Laat je adviseren bij een showroom in de buurt.

Meer inspiratie:

DE WOONTRENDS VAN 2024

In 2024 zien we een verdere evolutie van gebogen vormen en de seventies trend die doorzet. Bekijk de woontrends van 2024 en laat je inspireren!

DE WOONTRENDS VAN 2023

Het nieuwe jaar komt eraan en dat betekent nieuwe trends voor je interieur! Bij XXL Designroeden kijken we alvast vooruit naar de woontrends van 2023.

Waveplooi gordijnen

Een nieuw systeem om gordijnen aan een railroede op te hangen is door middel van een waveplooi. Hierbij worden gordijnen met een golvende plooi aan een railroede bevestigd.

2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.